Unik, sprudlande, intensiv. Den explosiva sorten som väckte världens intresse för Nya Zeelands vin. De explosiva smakerna från Nya Zeelands Sauvignon Blanc.

Unik, sprudlande, intensiv. Den explosiva sorten som väckte världen för Nya Zeelands vin.

De explosiva smakerna från Nya Zeelands Sauvignon Blanc har imponerat på vinkritiker över hela världen och blivit ett internationellt riktmärke för stilen.

Nya Zeelands Sauvignon Blanc, som är stark aromatisk, anfaller sinnena med röd paprika (paprika) och krusbärkaraktärer, frodiga passionfrukt och övertoner för tropisk frukt. Andra anteckningar inkluderar färskt gräs, tomatstjälkar, grapefrukt eller lime.

År 1973, när Marlboroughs första Sauvignon Blanc-vinstockar planterades, kunde ingen ha förutspått den superstjärnstatus som denna sort skulle uppnå inom några decennier.

Sauvignon Blanc producerades kommersiellt på för första gången 1979 och är nu Nya Zeelands mest planterade sort.

Det finns en ökande mångfald av stilar som uppnås genom användning av vilda jäsningar, grader av kontakt med ek i  både gamla och nya förvaringskärl. 

Klimat är en viktig faktor för att definiera regionala stilar.

Norra: varmare, mildare odlingsförhållanden resulterar i mogna och rikare stilar, med melon, nektarin och andra stonefruktsmaker.

Södra:  längre, kallare odlingsförhållanden som främjar starkare, mer levande fruktsmaker och högre surhetsnivåer

De resulterande vinerna är skarpare och skarpare, med passionfrukt och andra tropiska fruktsmaker, röd paprika (paprika) och krusbärkaraktärer.

Matmatchning 

”Zing” av Sauvignon Blanc är ett underbart komplement till de färska smakerna av skaldjur, skaldjur och vit fisk, och förbättrar såser med citrus- eller vitlök.

Krispiga sommarsallad och paprika passar bra med smakerna från Sauvignon Blanc.

Tomater och vinäger-baserade förrätter är också idealiska matkompisar.

Sauvignon Blanc fungerar också som en egen aperitif, särskilt en ljus sommardag.