Ett mycket bra vin från en skicklig producent. Högklassig produkt
Ben Morris är född och uppuxen i Nya Zeeland och har en lång erfarenhet som vinmakare. Han studerade “a Master of Applied Science (Oenology)” – läran om vin och vinproduktion – på Lincoln University i Christchurch och specialiserade sig på forskning inom produktion av biodynamiska viner utan tillsatser och konserveringsmedel. Frida Gardot mötte Ben år 2000 när hon studerade internationella relationer.
2006 flyttade paret till Sverige och startade Gardo & Morris och har sedan dess tillbringat sin tid i Sverige och Nya Zeeland med att producera och sälja sina viner. Till att börja med främst till restauranger men sen ett flertal år tillbaka även till Systembolaget.
Numera finns vinerna även på andra marknader i Europa, främst England och Tyskland. Om producenten
Gardo & Morris grundades av Benjamin Morris och är ett familjeägt företag.
Passar till:
Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur.
Provsmakningen:
Utseende:
Väldig svag, knappt synlig. Bryter inte mycket mot vatten
Doft:
Desto tydligare. Fin balans, lite persika, gröna äpplen och givetvis krusbär och bär.
Smak:
Väldigt druvtypiskt på ett bra sätt. Friskt och välkomnande, kanske lite bittermandel(?) och någon rökighet i eftersmaken som är lång.