Alltid en skicklig producent. Högklassig produkt och prisvärd
Företaget grundades 1978 av Neil och Judy Ibbotson. Från början odlade företaget druvor för försäljning men 1996 startade man varumärket Saint Clair Family Estate och började göra egna viner. Idag förfogar man över 37 vingårdar, inklusive kontrakterade vinodlare. Företagets egna vinodlingar omfattar 100 hektar. Vinmakare är Matt Thomson.
Saint Clairs Marlborough Origin Sauvignon Blanc är född i vingårdar i Dillons Point och i regionerna söder om Wairau Valley, i Nya Zeeland.
Nattskörd i april från den 80 ha stora vingården. Kalljäsning i rostfria ståltankar under 21 dagar. Ingen malolaktisk jäsning. Vinet fick sedan mogna i 2 månader
Den produceras med 100% Sauvignon Blanc-druvor, skördas och väljs helt för hand. Jäsning sker i rostfria tankar vid kontrollerad låg temperatur med utvalda jäst.
Om producenten
Saint Clair Family Estate
Passar till:
Detta vita vin är perfekt i kombination med alla fiskrätter.
Provsmakningen:
Utseende:
Fantastiskt svag färg, knappt synlig skiftning mot det gula. Hade gått att luras som vatten i glaset.
Doft:
Överaskande kraftfull, stor, ganska tung med vädlugt druvtypisk. En svag antydan om rökighet.
Smak:
Inleder lite blygt och nästan generat men med tydlig rund kropp. Sedan tar den plötsligt plats och blir nästan stöddig och en stabil lång eftersmak. Väl balanserad.