Går ut hårt men håller inte hela vägen. Ändå intressant.
Namnet anspelar på de första upptäcktsresande som kom över de stora oceanerna och möttes av långa vita moln som indikerade att de äntligen hade siktat Nya Zeeland. Dessa långa vita moln bär fortfarande det uppskattade regn som, genom de fantastiska vinstockarna, av naturen destilleras till utsökta viner. The Cloud Factorys viner härstammar från Marlborough-dalarna Awatere, Waihopai och Wairau. Dessa dalar har sina egna mikroklimat och jordmåner, som ger unik karaktär åt odlingarna, druvorna och vinerna. Flertalet viner tillverkas under uppsikt av Boutinots vinmakare Samantha Bailey.
Ursprung
The Cloud Factory är en torr Marlborough Sauvignon Blanc, signerad av vinmakaren Ant Moore, med typiska aromer från nässlor och lime och inslag av tropisk frukt. Ren, fräsch och med pigg syra som gör vinet utmärkt som glasvin och till fisk och färska skaldjur.
Passar till
Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur.
Lagring
Gott att dricka nu, går utmärkt att lagra 1-3 år.
Provsmakningen:
Utseende:
Klart men med en ganska svag gul färg. Nästan försvinnande och lite förvillande. Vilken färg har vinet egentligen?
Doft:
Väldigt druvtypisk vilket är bra. Lite instängd och vinner på att få lite luft.
Smak:
Intensiv inledning som nästan slår knock men den avtar efter ett tag. Tydlig syra och uppfriskande.