Liknar flytande guld

8,6 poäng!

Loveblock Tee

For us,
it’s never
a sacrifice
on wine quality
– it’s an exploration of taste.

Erica and Kim Crawford.

Loveblock ligger i Awatere Valley i Marlborough och representerar grundarna Erica och Kims vision om att producera viner av ekologiska och hållbart odlade druvor som uttrycker deras sanna känsla för platsen.

”Som druvodlare och brukare av jorden tror vi att vi är dess väktare, som vårdar den och hanterar jordens balans och bördighet utan inblandning utifrån. Vi odlar druvor och gör vin med minimal insats, kemiska ingrepp och manipulation enligt ekologiska standarder – men det handlar inte bara om att odla druvor … På Loveblock handlar det om att skapa ett hållbart, biologiskt och miljömässigt system som gör att druvorna kan blomstra.”

”Alla våra viner är veganvänliga, något som vår dotter Pia (en engagerad vegan) inspirerade oss att göra. Vi hoppas att du gillar vinet – det har odlats med kärlek och tillverkats med omsorg.”

Provsmakningen:

Utseende:

En härlig guldaktig färg som är tydligt markerad. Klart och med  en känsla av exklusivitet.

Doft:

Doften för tankarna till tropiska frukter, framför allt citrus som apelsin och kanske grapfrukt. 

Smak:

Hoppsan , direkt känns det som ett lite ovanligt vin, men på ett positivt sätt. Kraftfull och doften av tropiken finns även med i smaken. Någon behaglig strävhet kan skönjas och smaken är ovanligt lång. Den hänger med långt efter att drycken runnit ner. Inte särskilt druvtypiskt, men en trevlig bekantskap.

"Spännande smaker"

Fakta:

  • Förpackning: Glasflaska
  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt  13  %
  • Pris: 177 :- (2023)

Poängbedömning:

Loveblock TEE Sauvignon Blanc, 2022

8.6

Utseende

8.5/10

Doft

8.5/10

Smak

8.7/10