Redan första årgången vann The Trophy för Best Sauvignon Blanc- tävlingen International Wine & Spirit Competition.
Under hela skörden väljs frukt från gradvis senare mognande vingårdsblock, börjar med de stenigare platserna. När druvorna kommer till vingården överförs dem till tankpressarna där den fri-rinnade druvjuicen separeras och den återstående frukten lätt pressas. Juicen klaras, jäser på rostfria tankar. En långsam, temperaturkontrollerad jäsning genomförs.
Inbäddat i den södra delen av Marlborough’s Wairau-dal, ligger Clos Henri. Vinerna är ekologiskt odlade och vingården drivs av den berömda Sancerre producenten Henri Bourgeois. Med 10 generationers erfarenhet av Sauvignon Blanc och Pinot Noir, har familjen breddat sina vyer och fortsatt skapa exceptionella viner i nya världen. Familjen använder det bästa av den franska vinodlingstekniken i kombination med nya världens för att fånga essensen av Marlborough’s karaktär och djupet av Clos Henris terroir.
Inte minst plockemat men även lite grillat och ost
Provsmakningen:
Utseende:
Saftlik är nog en bra liknelse. Väldigt svag men klar. Viss antydan till tegelfärg åt kanterna
Doft:
Relativt kraftfull som lockar till första provningen. Röda bär och en antydan om chocklad.
Smak:
Mjukt och balanserad. Relativt lång eftersmak men givetvis åt det lätta hållet. Fruktigt