Strukturerad. kraftfull. lättillgänglig. Strukturen och finessen i Nya Zeelands Cabernet Sauvignon möter den livliga fruktigheten hos Merlot.
Nya Zeelands vinproducenter tillverkar eleganta, men kraftfullt intensiva, röda vinblandningar och förstärker finessen hos Cabernet Sauvignon med den mogna frukten i Merlot.
I allt högre grad domineras dessa blandningar av som är känd för sin fruktighet. Blandningar är spännande och lättillgängliga när de avnjuts unga, men är också värda att lagras, eftersom de får komplexitet med åldern.
Cabernet Sauvignon och Merlots blandningar har en lång historia i Nya Zeeland, hela vägen tillbaka till mitten av 1800-talet.
Idag finns nästan 90% av dessa planteringarna i Hawke’s Bay och Auckland.
”Det bästa av vinerna erbjuder den komplexitet som utvecklats under decennium eller mer och de träva tanninerna ger omedelbar tillfredsställelse.”Joe Czerwinski, Wine Enthusiast, USA
Typiska regionala stilar
Klimat är en viktig faktor för att förstå regionala stilar.
Klimat
I huvudsak odlas i de varmare regionerna i Auckland / Northland och Hawke’s Bay som får samlar värmen i marken eftersom temperaturskillnaderna nattetid och dagtid inte är så stora.
Jordar
Medan Auckland främst består av leriga jordar, har Hawke’s Bay en enorm mångfald av oika jordar med flodbäddar som består av vulkanisk aska.
Till maten
Ett utmärkt matvin, dessa blandningar är kända för sin tydliga fruktsmak.
Relativt lättdrucken som ung ung, komplex, läderaktig och oförutsägbar med åldern.
Passar utmärkt till rött kött och vilt- eller höstgrytor.
Lagring & servering