Redan första årgången vann The Trophy för Best Sauvignon Blanc- tävlingen International Wine & Spirit Competition.
Under hela skörden väljs frukt från gradvis senare mognande vingårdsblock, börjar med de stenigare platserna. När druvorna kommer till vingården överförs dem till tankpressarna där den fri-rinnade druvjuicen separeras och den återstående frukten lätt pressas. Juicen klaras, jäser på rostfria tankar. En långsam, temperaturkontrollerad jäsning genomförs.
Om producenten
Oyster Bay är en anonym producent som så sent som 1990 presenterade sin första skörd. Till skillnad mot många familjeföretag så är människorna inte synliga och vem som ligger bakom framgångarna framgår inte på hemsidan. Endast stylade modeller göre sig besvär och det kännns lite konstgjort. Väcker en del tveksamheter men framgångarna visar att man inte behöver ha någon lång historia för att lyckas. Det finns genvägar.
Passar till:
Detta vita vin är perfekt i kombination med alla fiskrätter.
Provsmakningen:
Utseende:
Markerad gul färg, klar och tydlig. Inga synliga skiftningar mot kanter.
Doft:
Väldigt druvtypisk doft med ett litet sting av rökighet. Uppfriskande
Smak:
Inledande mjuk som är balanserad men inte särskilt intensiv. Ganska kort och försvinner snabbt när man rullar runt dropparna.